Ett ordentligt avsked

Det är inte fint sätt att gå utan att säga farväl. Att stänga en dörr utan att ge en chans till att önska och önskas välgång på färden. Så jag gör det nu.

Livet lever väl med mig. Den tidigare barnlösheten och mitt döda barn såväl som förlossningsdepressionen har blivit till välintegrerade minnen. Jag är, utan att tveka ett ögonblick på orden – lycklig. Melankolisk personlighet men nu van vid att grundkänslan är att jag just är lycklig.

Bloggen har gått på tomgång när barnlösheten som var dess kärna har botats. Barnlösheten har botats även om infertiliteten består. Nu är det andra berättelser jag berättar, andra frågor jag brinner för – även om reproduktionspolitik alltid kommer att vara en stark del av de åsikter jag uttrycker.

Det har gått över 3 år sedan avskedet i kullen. Nu finns en hjälpreda med vattenkanna. Livscirkeln är sluten. Och jag tar farväl.
image

14 tankar om “Ett ordentligt avsked

 1. Tack för allt du bjudit på. För ärlighet och mod. Jag är så tacksam att ha fått följa resan, och att – om än på distans geografiskt – ha fått bli en del av din familj.
  Kramar och kärlek

 2. Underbart att äntligen få uppleva dagen då vi träffas med våra barn! Från dröm till verklighet och mer än jag vågade hoppas ❤

 3. Tack för allt du har delat med oss. Tack för att vi har fått följa med på resan. Lycka till med familjelivet och framtiden.

 4. Tack för dina fina ord och för att du har delat med dig. Jag har skrivit det förr och skriver det igen: någongång borde du skriva en bok. Om du har tid och lust!
  Tycker att du skriver så bra!

  Fångades av din blogg när du förlorade ditt barn halvvägs i graviditeten, för att strax därpå uppleva nästan samma sak (missfall i vecka 16).
  Har nu två barn och har inga problem med fertiliteten. Delar inte heller din tro.
  Men det känns som om du under många månader kom nära och jag hejade så på dig när du blev gravid igen.
  Förstår ditt farväl (man skriver inte dagbok när man är lycklig, sägs det ju) och kommer sakna din vettiga röst.
  Så: skriv en bok!

 5. Tack för allt du delat! Kommer att sakna glimtarna från er vardag – så lik och ändå så olik vår – och ditt sätt att skriva. Men jag gläds så åt lyckan du funnit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s